A.Ü. DTCF BBY 60. Yıl Sempozyumu’nun Ardından..

A.Ü. DTCF BBY 60. Yıl Sempozyumu’nun Ardından..

Ankara Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü, 1954-1955 öğretim yılında “Kütüphanecilik Enstitüsü” adı altında kurulmuştur. Kütüphanecilik Eğitiminin resmi olarak üniversite düzeyinde verilmeye başlamasıyla Kütüphaneciliğin Türkiye’de bir meslek olarak kabul edilmesi sağlanmış, mesleki çalışmalar bilimsel niteliğe kavuşmuştur. 1964 yılında “Kütüphanecilik Bölümü” adını alan bölüm, daha sonraki yıllarda kurulan diğer Kütüphanecilik Bölümlerine köklü bir örnek olmuştur. devamını oku..

Meslek eğitimi kapsamında kuramsal ve pratik düzlemde günümüze ilişkin ve geleceğe yönelik saptamaları yapmayı amaçlayan sempozyumda; yeni kurulacak ve/veya henüz öğretime başlamamış BBY Bölümlerine 60 yıllık deneyimin aktarılarak yönlendirici olmak amacı ile oturumlar gerçekleştirilmiştir.

Bu amaç doğrultusunda sempozyumda, disiplinimizin düşünsel temelleri; geleceğin bireyi ve bilgilenme gereksinimi; yurtdışı deneyimlerin DTCF kütüphanecilik eğitimine yansımaları; diğer BBY Bölümlerinin deneyimleri; kütüphanelerde bilgi yönetimi ve uygulamaları; mesleğimiz ve disiplinimizin interdisipliner yapısı; meslek eğitiminde yeni yöntemler ve fırsatlar konularının ele alındığı dört “oturum”  gerçekleştirilmiştir.

 

Ayrıca organizasyon komitesinde benim de bulunduğum ve öğrenci etkinliği olarak organize edilen ve biz öğrencilerin meslek eğitiminden beklentilerinin tartışıldığı “BBY Öğrencilerinin Mesleki Eğitim Algısı” başlıklı  forum gerçekleşmiştir. Forum ile ilgili hazırlamış olduğum afiş, sunum ve tanıtım videoları aşağıdadır.

Bölümün 60. yılı vesilesiyle bizlere bu öğrenci etkinliğini gerçekleştirme fırsatı sağlamış olan danışmanımız Prof. Dr. Sayın Oya Gürdal Tamdoğan hocamız başta olmak üzere, etkinlikte fikir, görüş ve önerilerini belirten meslek büyüklerimiz, hocalarımız ve öğrenci arkadaşlarımıza katkılarından dolayı organizasyon komitesi adına teşekkürlerimi sunuyorum.

 

60 kopyala

 

 

 

 

>>>>>>> Yukarı